Despre noi

Misiunea noastra


Împărtășim viziunea unei lumi în care oamenii orbi și surzi din România se bucură de aceleași drepturi, oportunități, responsabilități, împlinire și calitate a vieții ca și colegii lor apți.

Obiectivele noastre


Ne propunem să sprijinim românii cu deficiențe de vedere sau de auz să-și îmbunătățească viața, să-și extindă posibilitățile și să devină membri activi și acceptați ai societății românești.

Ne propunem să ne atingem Misiunea și Obiectivele prin:

Schimbarea atitudinilor și comportamentului social față de persoanele nevăzătoare și surde
Fiind un catalizator pentru incluziunea socială și profesională a persoanelor nevăzătoare și surde
Încurajarea educației, formării și angajării mai bune a persoanelor nevăzătoare și surde în România.
Oferirea de servicii de sprijin educațional școlilor pentru deficiențe senzoriale și familiilor cu copii cu deficiențe senzoriale din centrul nostru de resurse
Promovarea informațiilor și echipamentelor accesibile
Dezvoltarea de programe integrate de intervenție timpurie și sprijin pentru ocuparea forței de muncă

Valori


Ne propunem să ne atingem Misiunea și Obiectivele urmând valorile noastre

Respect și demnitate pentru individ
A face o diferență pozitivă pentru oameni
Participare și împuternicire
Vizând egalitatea
Light Into Europe

Istoria noastra


Light into Europe este o organizație de caritate britanică-română fondată în 1986 şi care activează în România din 1990. Din 1997 pana in 2003 Light into Europe a fost invitat de Ministerul Sănătății să fie singurul furnizor de servicii de ambulanță aeriană, economisind 900 de vieți peste 4000 de ore de zbor. In 2003, serviciul de Ambulanță Aeriană a fost predat SMURD.

Începând cu 2003, accentul Light into Europe s-a concentrat pe sprijinirea persoanelor nevăzătoare și surde din România și pe dezvoltarea serviciilor care să le sprijine pentru a putea trăiește o viață independentă ca parte a comunitatii

În 2007 am deschis Centrul nostru de Resurse pentru Deficienți Senzoriali, care găzduiește Centrul pentru Câini Ghid, Biblioteca Braille și producția de cărți cu tipărituri mari, precum și atelierele noastre de educație creativă.

În 2010 am antrenat cu succes și am egalat primul nostru Câine Ghid pentru Nevăzători, Chloe, cu Gabi Nicolescu. De atunci am antrenat și extins programul pentru a sprijini mai multe persoane cu deficiențe de vedere din întreaga țară și, de asemenea, am oferit câini de asistență copiilor cu autism și persoanelor cu epilepsie.

Light Into Europe

Board


Light into Europe este condus de un grup de profesioniști cu înaltă calificare care aduc o bogată experiență, toți fiind legați de angajamentul lor de a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu dizabilități din România și de a aduce o diferență de durată în viață. a copiilor și adulților care trăiesc cu pierderi de vedere sau auz.

HMA Giles Portman, Patron
Stan Platt, OBE, Chairman
Lucian Mindruta, Board Member
Mihai Andreescu, Board member
Sean Dilley, Board member
Other members of the board
Georgiana Pogonaru
George Mucibabici
Roberto Musneci
Mihai Tudorancea
Iulian Zamfir
Neil McGregor

Echipa noastra


Camelia Platt
Managing Director
Robert Bousie
Development Manager - Apprentice GDMI
Anca Vasile
Guide dogs programme co-ordinator
Nick Pastore
Guide Dogs Assistant
Raluca Dumitru
Guide Dogs Assistant
Mihaela Pavel
Admin Assistant
Alex Ionescu
Designer
Prof Florea Barbu
Sign Language programme co-ordinator
Anastasiia Strelkova
Admin Assistant/Ukraine Support

Mulțumim mult sponsorilor noștri


Visionary sponsors

Light Into Europe Sponsor
Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor
Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor Light Into Europe Sponsor