Caini Ghid

Ce este un Caine Ghid?


Un Câine Ghid este un câine dresat special, în mod normal un Labrador sau Golden Retriever (deși sunt folosite și alte rase) care poate oferi asistență unei persoane care trăiește cu orbire sau cu deficiențe de vedere pentru a le oferi independență și mobilitate. Ele oferă companie și sprijin, permițând utilizatorului să se miște liber și să trăiască viața. Câinii ghid ajută la:
  • Localizați și navigati rute și destinații regulate, de ex. magazinul local
  • Oferă cuiva încrederea de a părăsi singur casa
  • Oferă cuiva posibilitatea de a ieși și de a folosi transportul public pentru a câștiga sau a menține job-ul
Guide Dogs

De unde luăm cățeii noștri de câine-ghid?


Guide Dogs
Light into Europe crește propriii noștri căței din programul de creștere a câinilor ghid.În prezent, păstrăm femele pentru reproducere și le împerechem cu un mascul de la o școală parteneră de câini ghid din Europa. Acest lucru ne permite să menținem diversitatea genetică și să evităm problemele asociate consangvinizării.

Labradorii de rasă pură sau încrucișarea Labrador/Retriever sunt cel mai frecvent utilizate în programul nostru de câini ghid, deoarece sunt calmi, loiali și inteligenți și au un record dovedit în pregătirea pentru a deveni ghizi. Înainte de a face o potrivire, echipa noastră de Câini Ghid examinează fișele de sănătate, pedigree și caracteristicile comportamentale ale câinilor de reproducție pentru a selecta cea mai bună potrivire, pentru a avea cei mai buni potențiali viitori câini ghid aici în România.

Etapele dresajului câinilor ghid


Guide Dog puppy
Cresterea catelusului
Începând cu vârsta de 8 săptămâni până la 18 luni, cățelul va învăța abilitățile de bază împreună cu crescătorii noștri de căței.
Guide Dog puppy
Antrenamentul formal
La 18 luni vor intra în pregătirea avansată. Ei fac o serie de sesiuni de antrenament în fiecare zi.
Guide Dog puppy
Antrenament cu un beneficiar câine ghid
Câinii care finalizează cu succes programul de dresaj intensiv, sunt identificați ca o posibilă potrivire cu cineva care are nevoie de un Câine Ghid (Beneficiar). Trainerul nostru, instructorii de mobilitate a câinilor ghid (GDMI) analizează și iau în considerare trăsăturile câinelui în raport cu aspectele vieții utilizatorului.

Drepturi de acces pentru câini ghid


În România, Legea Națională permite Câinilor Ghid accesul liber în orice loc public. Legea 2006 448/2006 privind promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, Persoanele nevăzătoare și câinii lor ghid ar trebui să aibă acces gratuit în orice spațiu public, inclusiv transportul public, magazine și restaurante.

Assistance Dogs


Ce se întâmplă cu câinii ghid care nu ajung Caini Ghid?
Nu credem în eșec! Câinii pe care îi antrenăm sunt crescuți special pentru temperamentul și adecvarea lor pentru rol. Aceasta înseamnă că rareori avem câini care trebuie retrași din program. Ocazional, unii câini nu sunt potriviți pentru responsabilitatea și cerințele de a fi Câine Ghid sau sunt retrași din motive de sănătate. Dacă se întâmplă acest lucru, încercăm să le reatribuim unui rol diferit, care se potrivește mai bine abilităților, personalității sau nevoilor lor de sănătate.
Guide Dog puppy
Buddy Dogs
A buddy dog is one of our dogs that for some reason was not able to complete the training for some reason, but still has an excellent level of obedience and some guiding instincts.
Guide Dog puppy
Assistance Dogs
Thanks to the intense training and puppy raising procedure our dogs go through, they are very attached to people which means even though they may not make it as a Guide Dog they can make great assistance dogs.

Intrebari frecvente


Maybe you're wondering

Care sunt cele mai comune rase de câini ghid?

Cele mai comune rase sunt Labrador Retriever, Golden Retriever și Labrador.

Ce face un câine ghid bun?

Un nivel ridicat de disponibilitate de a lucra, o dorinta puternica de a multumi utilizatorului. o dispoziție liniștită și calmă, un nivel ridicat de inițiativă, un nivel scăzut de distragere a atenției de la munca sa și un nivel ridicat de concentrare în timpul lucrului

La ce vârstă încep câinii dresajul?

Majoritatea câinilor își încep dresajul intensiv formal între douăsprezece și optsprezece luni.

Cât timp durează să dresezi un câine ghid?

Variază de la câine la câine, perioada totală este de aproximativ 18 până la 24 de luni.

Cât timp se antrenează un nevazator cu câinele său?

Cursul de pregătire durează aproximativ o lună. În acest timp, clienții petrec ceva timp la Centrul nostru în timp ce se leagă cu potențiali câini ghid și, în sfârșit, la reședința lor, lucrând pe anumite rute.

Cât timp lucrează un nevazator cu câinele său?

Majoritatea câinilor-ghid lucrează pentru o perioadă de aproximativ șapte ani.

Ce se întâmplă cu Câinele Ghid când este pensionat?

Dacă Utilizatorul Câinelui Ghid dorește și poate să păstreze Câinele Ghid pensionat, acesta are prioritate. Dacă totuși acest lucru nu este posibil, Light into Europe Charity va găsi un cămin potrivit și iubitor pentru câine, inclusiv luând în considerare familia originală de crescatori de căței.

Câinii Ghid se uită la semafoare?

Nu. Decizia și responsabilitatea de a traversa un drum aparține exclusiv Utilizatorului Câinelui Ghid. Utilizatorul Câinelui Ghid este învățat cum și unde să traverseze în siguranță.

Când poți mângâia un câine ghid?

Dacă câinele este în ham, funcționează și nu trebuie distras. Câinele poate fi mângâiat numai după ce a fost acordată permisiunea de către Utilizatorul Câinelui Ghid.

Are un Câine Ghid timp să se joace?

Da, atunci când nu lucrează, la fel ca un animal de companie.

Puteți oferi unui câine-ghid treats?

Nu. Câinele Ghid este hrănit doar la ora mesei de către Utilizatorul său, astfel încât să nu învețe niciodată să ia de pe jos. Acest lucru ajută, de asemenea, la monitorizarea stării generale de sănătate a câinelui și la menținerea acestuia în stare foarte bună pentru munca sa.

Cât costă Câinele Ghid pentru Utilizator?

Light into Europe oferă Câinele Ghid gratuit pentru utilizator. Tot ceea ce este necesar este să semnați un contract de utilizare a câinelui ghid cu Light into Europe Charity. Organizația de caritate rămâne responsabilă pentru furnizarea de hrană, costurile veterinare și de instruire, în timp ce Utilizatorul poate achiziționa articole speciale pe care dorește să le ofere câinelui său.

Cum este finanțat programul Câini-ghid pentru nevăzători?

Toate serviciile de caritate Light into Europe sunt finanțate exclusiv din donații și sponsorizări de la companii, persoane fizice, alte fundații și din veniturile strânse la evenimente, în România și Regatul Unit.

Cât timp lucreaza un câine ghid?

Acest lucru variază, în funcție de fiecare câine. De obicei, un câine va lucra timp de 8 – 10 ani înainte de a se pensiona. La pensionare, ei ajung să-și închidă hamul și să se bucure de relaxare. Prima opțiune pentru câine va fi să trăiască ca animal de companie cu persoana care a avut grijă de ei ca crescător de căței. Dacă acest lucru nu este posibil, contactați-ne pentru a intra pe lista noastră de persoane care ar dori să aibă un câine ghid pensionar ca animal de companie.